No stress. We gebruiken geen cookies. Tenzij die van Google, maar enkel als je daarmee akkoord gaat. Bekijk eventueel eerst even het privacybeleid.

Ik ga akkoord ik ga niet akkoord.

Contact

JUMP: Werken aan de toekomst

door Stijn Blomme 23/06/2020
Applicatie
Leestijd: 10 minuten

Webdoos creëerde het digitale platform www.jump2business.be, waarop studenten en leerlingen met bedrijven worden gematched op basis van een ontwikkeld algoritme.

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen wil tegen 2025 West-Vlaanderen uitbouwen tot de regio met de hoogste graad van ondernemerschap in West-Europa. Om die koppositie te kunnen realiseren, is er onder meer nood aan braincirculatie en een versterkte regionale (employer) branding. Onze regio wordt immers al decennialang geconfronteerd met een tekort aan talent, een problematiek die zelfs post corona aan de kern van onze West-Vlaamse economie raakt en de groei van onze ondernemingen afremt.

“Met het digitale platform www.jump2business.be neemt Voka West-Vlaanderen een nieuw initiatief richting jong talent met als doel onze West-Vlaamse ondernemingen tot bij pas afgestudeerde studenten te brengen. Velen van hen studeren immers niet in onze eigen provincie en kennen daardoor onvoldoende het potentieel van en de opportuniteiten in onze ambitieuze en succesvolle West-Vlaamse ondernemingen die vaak ook internationaal hoge toppen scheren. Ook in een post-corona tijdperk zullen we worden geconfronteerd met dat acute tekort aan talent op onze arbeidsmarkt”, aldus Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen.

Verder matcht het JUMP-platform studenten en leerlingen met bedrijven op basis van interesses en waarden, openstaande functies/vacatures, maar ook stageplaatsen. Zo zullen studenten en leerlingen op basis van een ontwikkeld algoritme suggesties aangeboden krijgen van ondernemingen die bij hen, hun competenties en waardenkader passen.

“Het JUMP-platform biedt een unieke kans voor ondernemingen om op een brede aantrekkelijke markt in de kijker te lopen. Een online platform doorbreekt ook de afstandsbarrière die er doorgaans is tussen een student die buiten de provincie studeert en een West-Vlaamse onderneming”, vult Bert Mons aan.

Voka West-Vlaanderen zal in de komende maanden ook activiteiten organiseren met de focus op jong talent en zal via het open en dynamische platform interessante content aan studenten en leerlingen aanbieden. www.jump2business.be moet onze provincie meer dan ooit in de front seat plaatsen om talenten aan te trekken.

West-Vlaamse ondernemingen kunnen zich gratis registreren via deze link.

Deel de post
Facebook Twitter Linkedin