No stress. We gebruiken geen cookies. Tenzij die van Google, maar enkel als je daarmee akkoord gaat. Bekijk eventueel eerst even het privacybeleid.

Ik ga akkoord ik ga niet akkoord.

Contact

Recupereer 50% expertisekosten van uw digitaliseringsproject

door Stijn Blomme 28/08/2020
Strategie
Leestijd: 5 minuten

In september en oktober 2020 kunnen Vlaamse kmo’s een beroep doen op een nieuwe subsidie van de Vlaamse overheid, waarbij ze 50% van de expertisekosten van een digitalisatieproject kunnen recupereren.

Na overleg bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen, bleek dat de diensten van Webdoos ook in aanmerking komen voor de subsidie. Hierbij zijn wel een aantal extra randvoorwaarden van toepassing, die niet allemaal (even helder) terug te vinden zijn online. We bundelen ze hieronder even voor u samen:

1. Expertise subsidieerbaar, uitvoering niet

Als u overweegt om een digitalisatieproject te laten ontwikkelen door Webdoos, voeren we in eerste fase steeds een analyse- en adviestraject uit. Het is enkel deze fase die in aanmerking komt voor de subsidie, en dus niet de effectieve ontwikkelingsfase.

2. Doorzetters krijgen prioriteit op twijfelaars

Over het algemeen staat de analysefase en ontwikkelingsfase compleet los van elkaar bij Webdoos. Onze visie is dat de eerste fase een stukje fungeert als haalbaarheidsstudie en berekening qua return, om dan pas te beslissen als de effectieve uitvoering kan plaats vinden. Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet er echter zekerheid bestaan over het effectief uitvoeren van het uiteindelijke project. Over hoe de uitvoering dient te gebeuren mag er wel nog onzekerheid bestaan.

3. Wie het eerst komt, het eerst maalt

Hoewel alle ondernemingen (conform de voorwaarden) in aanmerking komen voor de subsidie, is er een limiet qua aanvragen die tijdig kunnen verwerkt worden. Het Agentschap Innoveren & Ondernemen gaf aan dat de interesse in deze subsidie de verwachtingen nu reeds overstijgt, terwijl de subsidie pas aan te vragen is vanaf 1 september 2020. Het is dan ook sterk aan te bevelen de aanvraag niet uit te stellen tot het einde van de deadline, zijnde eind oktober.

Heeft u een digitaliseringsproject in gedachten die in aanmerking komt? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, we helpen u op weg!

---

Update op 28/09/2020: Deze subsidie kan niet meer aangevraagd worden. Na slechts 1 week bleek de kassa van Vlaio reeds leeg te zijn. 150 projecten werden ingediend voor slechts 2,5 miljoen euro aan budget. Dit betekent dat 2 op de 3 indieners er aan zijn voor de moeite.

Deel de post
Facebook Twitter Linkedin